Ще одну СЕС потужністю 16 МВт запустили у Вінницькій області
15 Лютого , 2017
Micromote – найменший в світі комп’ютер, об’ємом в один кубічний міліметр, що використовує для роботи кілька нановат енергії
15 Лютого , 2017

В Китаї було проведено грандіозне шоу, в якому було задіяно тисячу безпілотників

У листопаді минулого року компанія Intel побила свій власний рекорд за кількістю літальних апаратів, що діють у складі єдиної групи, піднявши в повітря 500 невеликих безпілотників власного виробництва. Але, цьому рекорду не судилося протриматися значний час, заповзятливі китайці, які всіма силами намагаються бути “попереду всього світу”, влаштували в місті Гуанчжоу, що на півдні Китаю, ще більш грандіозне світлове шоу, піднявши в повітря одночасно тисячу безпілотників-квадрокоптеров.
Беспилотник Ehang Ghost Drone 2.0
Це 15-хвилинне шоу, яке супроводжувалося виступом симфонічного оркестру, мало місце бути в 21:00 за місцевим часом 15 січня цього року. Воно стало свого роду мостом між сучасними передовими технологіями і китайськими традиціями, точніше, Фестивалем китайських ліхтарів, яким традиційно відзначається кінець року за китайським календарем.
Беспилотники на старте
Для створення шоу, його організатори використовували тисячу квадрокоптерів Ehang Ghost Drone 2.0, на кожному з яких був встановлений ліхтарик, здатний змінювати свій колір. Траєкторії польоту всіх апаратів розраховувалися за допомогою одного єдиного комп’ютера, а управління і синхронізація проводилися за допомогою бездротових комунікаційних технологій. В результаті всього цього безпілотники сформували динамічний повітряний “дисплей”, розміром 280 на 180 метрів. А мінімальна відстань, яка розділяла літальні апарати, підтримувалося на рівні 1.5 метрів спеціальними алгоритмами, призначеними для запобігання зіткнень.
Шоу беспилотников #2
Під час шоу на динамічному повітряному “дисплеї” були відтворені зображення півня, адже 2017 рік за китайським календарем є роком Півня, китайські ієрогліфи, з яких було складено побажання удачі, і карта Китаю.
Під час проведення шоу на ньому були присутні представники комітету Книги світових рекордів Гіннеса, які все перевірили і офіційно зафіксували, завдяки чому в Книзі скоро з’явиться відповідний запис про новий рекорд.

Джерело

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: