Вертикальна ферма Panasonic приносить 80 тонн врожаю щороку
14 Лютого , 2017
Нова супертонка полімерна плівка може охолоджувати будівлі без використання енергії
14 Лютого , 2017

За рік Китай подвоїв потужність своїх сонячних електростанцій

солнечная электростанция в Китае

Потенціал сонячної енергетики Китаю зростає в геометричній прогресії, але так було не завжди. Протягом багатьох десятиліть ця країна живилася, в основному, електроенергією, що виробляється за рахунок спалювання вугілля. Доступне джерело енергії дозволило китайській економіці стати найбільш швидко зростаючою у світі, із середнім щорічним збільшенням ВВП близько 10%. Але це спричинило за собою і певні наслідки: забруднення від спалювання вугілля отруїло повітря практично над усіма великими містами.

В результаті система охорони здоров’я Китаю зіткнулася з величезною кількістю людей з респіраторними захворюваннями, а середня тривалість життя серед міських жителів почала падати, а не рости. Така плата за успіх уряд Китаю не влаштувала. Одна за одною пішли програми по скороченню забруднення навколишнього середовища, головним чином, за рахунок інвестицій в системи поновлюваних джерел, таких як енергія вітру та сонячна енергія. Китайська влада також ініціювали ряд ініціатив, що спонукають людей купувати «зелені» автомобілі (тепер ця країна стала «электромобільним» лідером).

Китай, можливо, і мав саму «брудну» економіку в світі, але тепер ситуація змінюється з величезною швидкістю. У 2016 році китайські енергетики встановили більше сонячних батарей, ніж в будь-якій іншій країні, при цьому за один рік більше ніж в 2 рази подвоївши потужності своїх СЕС. Ставши найбільшим у світі виробником сонячної енергії, Китай щороку закриває сотні вугільних генеруючих потужностей.

Згідно з даними National Energy Administration (NEA), до кінця 2016 року встановлена потужність сонячних електростанцій в цій країні склала 77,42 Гігават, причому 34.54 з них були запущені в експлуатацію протягом минулого року. Провінції Шаньдун, Сіньцзян, Хенань стали лідерами по приросту нових потужностей, разом з тим, Сіньцзян, Ганьсу, Цінхай та Внутрішня Монголія стали найбільшими виробниками сонячної енергії.

NEA також затвердила план з розвитку відновлюваної енергетики, згідно з яким Китай додасть ще 110 гігават сонячних потужностей до кінця 2020 року. Для цього в галузь буде інвестовано $364 млрд. Країна має намір збільшити кількість енергії з альтернативних джерел до 20% до 2030 року, при цьому на сьогоднішній день цей показник становить 11%.

 

Джерело

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: