Cassie – найбільш ефективний на сьогоднішній день крокуючий робот від компанії Agility Robotics
15 Лютого , 2017
Вченим NASA вдалося створити чіпи, здатні зберегти працездатність на поверхні Венери
16 Лютого , 2017

Пасивний дім «Сонячна ферма» сам себе забезпечить енергією

Американська компанія Deltec розробила і приступає до продажів нової лінійки повністю енергетично незалежних будинків. Стартова ціна становить 62 000 доларів.

В наші часи постійно зростаючих тарифів і мінливого клімату будинку з нульовим споживанням енергії стають золотим стандартом екологічного будівництва. Якщо ви виробляєте всю необхідну енергію в своєму будинку, ви не залежите від жадібності зовнішніх постачальників.

энергоэффективные дома интерьер

Компанія Deltec,  що базується в Північній Кароліні,  продає доступні будинку, які самостійно генерують енергію для свого утримання цілий рік. Стартові продажі таких будинків почалися в минулому році, а в цьому компанія запропонувала цілу лінійку практичних та енергоефективних будівель. Вона називається «Сонячна ферма». Дизайн будинків виконаний в класичному американському стилі.

Відома своїми новаторськими рішеннями по виробництву екологічних і стійких до ураганів будинків компанія на цей раз не стала відступати від канонів зовнішнього вигляду. Зовні від звичайного дому «Сонячну ферму» відрізняє тільки наявність сонячних батарей. В іншому продукції Deltec є все, що притаманне класичному американському будинку: прибудова з гаражем, дерев’яний сайдинг і маленький передній дворик.

проект пассивного экодома

Внутрішню обробку та інтер’єр «Сонячної ферми» дизайнери назвали «Американською мрією». У двоповерховому будинку є вітальня, об’єднана з кухнею та їдальня,  три спальні і дві ванні. Його площа становить 190 квадратних метрів. Планування виконане відкритим, що сприяє циркуляції повітря. Триметрові стелі створюють відчуття простору.

Незважаючи на дещо консервативний вигляд, все в будинку працює на новітні ідеї енергозбереження. Завдяки теплоізоляції стін і розміщення вікон кімнати залишаються прохолодними в літню спеку і теплими взимку. Енергії сонячних батарей вистачає і для кондиціонування, і для обігріву «нульового» будинку.

энергосберегающее жилье

Базова ціна включає в себе голі стіни. Бажаючим отримати готовий інтер’єр, залізний зсувний дах або обрати колір сайдинга доведеться розщедритися на 350 – 400 000 доларів. У цю суму входить і кліматична експертиза для місця розташування майбутнього будинку, яку проведуть співробітники Deltec.

Джерело: inhabitat.com

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: