Створена фотоелектрична «луска», яка дешевше і надійніше звичайних сонячних панелей
14 Лютого , 2017
Нове відео роботи повністю автономного електрокара Bolt від GM і Cruise
14 Лютого , 2017

У Китаї роботи підвищили продуктивність заводу на 250%

роботы на автоматизированной линии в Китае

Китайський виробник мобільних телефонів скоротив число співробітників з 650 до 60, а більшість завдань делегувала роботам. Перехід до автоматизованої системи дозволив підвищити продуктивність і якість продукції.

Changying Precision Technology звільнила 90% персоналу на своїй фабриці в Дунгуань. Більшу частину завдань по зборці мобільних телефонів виконують роботи — для цього завод обладнали автоматизованими конвеєрами. Компанія доручила машинам навіть процес внутрішнього транспортування товарів, запровадивши кілька автономних вантажівок.

Після звільнення більшості працівників на фабриці залишилося всього 60 чоловік, однак генеральний менеджер Changying Precision Луо Вэйцян зазначив, що з часом для роботи виробництва достатньо буде 20 осіб. Співробітники, що залишилися, не займаються збиранням, в їх обов’язки входить контроль за роботою автоматизованого обладнання.

Перехід на роботизовану модель виробництва дозволив китайській компанії підвищити продуктивність. У місяць на одного працівника припадає 8 000-21 000 одиниць товару, що на 250% перевищує попередні показники. У той же час кількість дефектів скоротилася з 25% до 5%.

Подібний перехід планує зробити і відомий тайваньський виробник айфонів Foxconn. Компанія в кілька етапів автоматизує все своє виробництво, залишивши без роботи не менше 500 000 збирачів. У березні минулого року Foxconn тільки на одній фабриці скоротила 60 000 чоловік, замінивши їх промисловою робототехнікою.

Нарощування темпів роботизації вже почало позначатися на економіці Китаю. Дешева робоча сила стала цінуватися менше, тому багато зарубіжних компаній відкривають виробництво на батьківщині або в інших країнах, використовуючи роботів замість реальних робочих.

 

Джерело

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: