Гибкая солнечная батарея толщиной как лист бумаги – Технологии для жизни
12 Лютого , 2017

У Швеції здійснив перший політ літак на біопаливі / Новое Время

Авіакомпанія BRA випробувала літак ATR 72-600, заправлений сумішшю авіапалива і пального, зробленого з перероблених кулінарних жирів.

Пасажирський турбогвинтовий літак здійснив переліт з Стокгольма в Умео, тобто на відстань приблизно в 600 кілометрів, повідомляє Defense Aerospace.

Літак ATR 72-600 оснащений двома двигунами потужністю до 2,05 тисяч кіловат. Він здатний вмістити 78 чоловік і виконувати польоти протяжністю 1,3 тисячі кілометрів, розвиваючи швидкість до 509 кілометрів на годину.

У рамках випробувань літак був заправлений кухонними жирами на 45 відсотків.

“Сьогодні завдання полягає в тому, щоб отримати великий обсяг виробництва біопалива за доступними цінами, уникаючи при цьому негативного впливу на навколишнє середовище. Це дозволить досягти амбітної цілі щодо скорочення вдвічі викидів CO2 до 2025 року”, – вважає головний виконавчий директор компанії ATR, Крістіан Шерер.

Всі випробування проводяться в рамках масштабної програми уряду Швеції щодо скорочення шкідливих викидів. Ця програма передбачає повну відмову від використання викопних видів палива. Терміни відмови поки точно не визначені.

Раніше НВ повідомляло, що фінський уряд оголосив про плани поетапного відмови від усіх видів спалювання вугілля до 2030 року.

Джерело: У Швеції здійснив перший політ літак на біопаливі / Новое Время

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: